046-71 06 50

Personal

Vår personal består av rutinerade veterinärer, legitimerade djursjukskötare och djurvårdare.

Möt vår personal

Leg. veterinär Eva Heger

Efter utbildning i München med examen 1988 och många år i egen klinik i Tyskland återvände jag till Sverige 1997. Jag har arbetat på Djursjukhuset i Malmö, på Regiondjursjukhuset i Helsingborg och på Gylle Smådjursklinik i Trelleborg. Efter att ha ägnat mig mer och mer åt kattmedicin beslöt jag mig år 2006 för att ha hundarna bara som hobby och öppna en klinik bara för katter.

Leg. veterinär Carl Åkesson

Efter utbildning till veterinär på Köpenhamns Universitet arbetade jag en kort runda i Malmö för att sedan flytta till Dalarna  där jag i 2 år arbetare för distriktsveterinärerna dock nästan uteslutande med hund och katt. Efter det kom jag tillbaka hem till Skåne där jag hunnit vara i Ängelholm innan jag nu slutligen landade här i Kävlinge på Kattens Veterinär.
Katter har alltid varit av extra stort intresse så det glädje mig att nu få arbeta uteslutande med dem. Jag tar mig an de flesta problem hos katter med har ett specialintresse i tandvård och spenderar mycket att min vardag med detta.
Utöver mitt veterinära yrke driver jag en gård med vilthanteringsanläggning och gårdsbutik vi kanten av Söderåsen och intresserar mig för renovering av gamla hus samt våra katter (och andra djur på gården).

Leg. veterinär Jessica Sas

Jag har tidigare arbetat på två större djursjukhus, men har också i början av min veterinärbana hunnit med en kort vända som distriktsveterinär. En period hade jag egen praktik med mottagning för hund, katt och häst. De senaste åren har jag valt att inrikta mig på kattmedicin- och kirurgi, och då kan det ju inte bli bättre än att få arbeta på en klinik som bara tar emot katter. Mitt huvudintresse är kirurgi, ultraljud och endoskopi.

Nu kommer jag att finnas på Kattens Veterinär en dag i veckan. 

Leg. djursjukskötare Mimmi Joutsen

Jag började arbeta inom djursjukvården 2001 efter många års arbete som ridinstruktör. Med tiden utvecklades ett specialintresse för bilddiagnostik. Jag har arbetat på både djursjukhus och andra mindre kliniker och började på Kattens Veterinär i oktober 2017. Här har jag huvudsakligen ansvar för röntgen.

Leg. djursjukskötare Eva Storås

Jag är djursjukskötare sedan 1998 och har arbetat på djursjukhusen i Helsingborg, Lund o Malmö i 22 år. På mina tidigare arbetsplatser har jag ofta tagit hand om de rädda katterna. Det finns inte mycket som värmer mitt hjärta mer än när en katt litar på mig så det går lätt att ta blodprov, röntga eller klippa klorna. Här på kliniken tar jag framförallt hand om era katter när de ska sövas. Hemma har jag en underbar dotter och två katter Zelda och Helix. Min fritid tillbringar jag ofta på gymmet eller i trädgården som är min oas. Utöver det spelar jag mycket backgammon bl.a i Skånes backgammonförening.

Djurvårdare Mollie Ogard

Jag har sedan tidig ålder haft ett stort intresse för kattdjur och deras beteenden. I gymnasiet studerade jag naturbruk med inriktning djurvård och blev då djurvårdare på utökad nivå (D9). År 2017 tog jag studenten och började jobba på Malmö djursjukhus. Jag har även arbetat på två mindre kliniker innan jag 2020 började här på Kattens Veterinär. Att få hjälpa både katter och djurägare är något som jag brinner för. På kliniken hjälper jag till där det behövs, men mycket av tiden spenderar jag i laboratoriet som jag har huvudansvar över.
På min fritid målar och skapar jag i olika former och ställer ut min konst. Umgås även med min familj och min lilla katt, Stella.

Djurvårdare Emma Hill

Jag har alltid älskat djur och därför kändes det som en självklarhet att jobba inom djursjukvården för att också kunna göra skillnad. Efter praktik på en veterinärklinik och färdig utbildning på Realgymnasiet i Malmö med D9 behörighet sökte jag mig till Kattens Veterinär. 

Mitt djurintresse ligger i alla djur och själv har jag haft kanin, marsvin och hamster. Katter är väldigt speciella på många olika sätt och därför känns det spännande att få jobba med just dem.